Gradilni gel lak je popoln za utrjevanje naravnih nohtov in kratko podaljševanje na šablono. Stranke z mehnimi, krhnkimi, brazdastimi in poškodovanimi nohti, ki radi pokajo ga naravnost obožujejo, saj manikura z dodanim Hard gelom zdrži dlje. 

Hard gel je najbolj uporabljen za utrditev naravnih nohtov. Zapakiran je v steklenički s čopičem, zato ga je enostavno nanašamo na nohte. Je bolj gost kot base coat, hkrati pa malo bolj redek v primerjavi z gradilnim gelom (Builder gelom v posodici).

NAJBOLJ POGOSTA UPORABA

- S Hard gelom lahko noht podaljšamo le od 2mm do 4mm. Primeren je torej za krajše podaljševanje nohtov na šablono.

- Praktičen je za popravilo nohtov, če je kateri od nohtov počen ali če je potrebno pri katerem nohtu podaljšati samo del nohta (npr. kot nohta). V tem primeru Hard gel opravi odlično nalogo, krajšega podaljševanja in hrkati utrjevanja naravnih nohtov v enem nanosu.

Hard gel je na voljo v več različnih odtenkih. Ljubiteljice naravnega videza nohtov, ga večkrat uporabijo kot nadomestek barvnega gel laka saj si na svoje naravne nohte nanesejo barvni Hard gel (npr. Pink) v dveh plasteh, nato pa prekrijejo samo še s Top coat (nadlakom).

- Hard gele lahko kombinirate tudi s poslikavami. Na primer bel Hard gel je zelo priljubljen pri nežnih trendovskih poslikavah, saj ga lahko kombinirate tudi z različnimi bleščicami, in ostalim dekorativnim materijalom. V poletnih mesecih pa je zelo priljubljen kot podlaga za neon odtenke. Neon odtenki na beli podlagi izpadejo še bolj živo, zato je kombinacija z belim hard gelom perfektna. Bel Hard gel, ni klasična bela, ampak je mlečno bele barve.

NASVETI ZA ZAČETNIKE

Za začetnike je najbolj enostavno, da Hard gel nanesete v dveh plasteh na noht, ter vsako plast posebej posušite pod lučko. Za salone, ki izdelek že dobro poznajo, ga lahko uporabimo samo v eni, bolj debeli plasti.

Za začetnike je najbolj priporočljiva uporaba: priprava nohta, 1x Primer, 1x tanka plast base coat, 2x plasti Hard gela, 2x barvni gel lak, 1x top coat.

Če po nesreči nanesete hard gel tudi na obnohtno kožo, ga z nje obvezno odstranite preden izdelek posušite pod lučko. To naredite enostavno tako, da ga s kože obrišete npr. z leseno manikirno palčko, čistilo krpico, ipd..

Hard geli so »soak off«, kar pomeni, da jih lahko odstranite tudi z gel lak odstranjevalcem. Acetona za dolgotrajno uporabo ne priporočamo, saj na dolgi rok mehčajo in uničujejo nohte.

Hard gela nikoli ne tresemo (mešamo). To namreč ni potrebno, saj je struktura izdelka v steklenički enakomerna. Hkrati z mešanjem in tresenjem Hard gela v njem nastanejo mehurčki. Če so vam zaradi tresenja v Hard gelu nastali mehurčki, se prepričajte, na nimate zračnih mehurčkov ko izdelek nanašate na nohte. Če jih imate, jih lahko odstranite s čopičem za poslikave (»linerjem« npr. Bluesky čopič BN002).

- Ker je Hard gel primeren tudi za poškodovane, tanke in uničene nohte, se v redkih primerih, ko ima stranka izredno tanke in poškodovane nohte lahko zgodi, da jo bo pod lučko sušenje nekoliko peklo. Če se to zgodi, naj vzame roke iz lučke, jih ima nekaj sekund pred prižgano lučko. Nato jih počasi premika vedno bolj pod lučko. Tako se izognete nepotrebnemu pekočemu občutku. To se zgodi sicer izredno redko, če je stranka zelo občutljiva ali ima izredno poškodovane in predvsem tanke nohte.

OSNOVNA RAZLIKA MED BUILDER GRADILNIM GELOM IN HARD GELOM

Builder gradilni gel je v posodici, zato ga nanašamo s čopičem za gel. Hard gel je v steklenički in ga nanašamo enostavneje, kot gel lak. Razlika je tudi v gostoti. Builder gel ima »medeno« strukturo oz. bolj gosto strukturo v primerjavi s Hard gelom, zato je bolj trden in primeren za daljša podaljševanja nohtov na šablo. Hard gel pa je primarno namenjen utrjevanju naravnih nohtov, za kratko podaljševanje (2-4 mm) in popravilu počenih nohtov.

Tudi Builder gradilni gel lahko enako kot Hard gel uporabimo samo za utrjevanje naravnih nohtov, tako da ga nanesemo samo na naravne nohte brez podaljševanja. Vendar če nohtov ni potrebno podaljševati, stranke običajno uporabljajo raje Hard gel, saj se ga nanaša enostavneje in hitreje, zato z uporabo Hard gela prihranijo čas.

HARD GEL LAHKO KOMBINIRAMO TUDI Z GRADILNIM GELOM IN GUM GELOM

Primer uporabe kombinacije izdelkov:

Podaljšamo nohte z Builder gradilnim gelom ali Gum gelom, nato pa želimo po 4 tednih nohte urediti zaradi narastka. V tem primeru, lahko z nohtov odstranimo top coat, barvni gel lak in cca. 30% Gradilnega ali Gum gela. Pripravimo noht, nato pa narastek zapolnimo s Hard gelom ter posušimo pod lučko. S pilo oblikujemo noht, da ni vidnega prehoda, nato nanesemo barvni gel lak, nail art material, ipd. ter zaključimo z nadlakom (top coat).

Enako korekturo lahko naredimo, če smo prejšnjič nohte podaljšali s Hard gelom, in želimo sedaj urediti nohte zaradi narastka. Tudi v tem primeru lahko z nohtov odstranimo top coat nadlak, barvni gel lak in le površino Hard gela. Nato pripravimo nohte za nanos materiala ter s Hard gelom dopolnimo le narastek. Seveda pod pogojem, da se material na nohtu še vedno popolnoma stika z naravnim nohtom in ni nikjer nobenega odstopanja. Če je material ob straneh odstopil ga odstranimo v celoti ter ponovno nanesemo.

HARD GEL IN POPRAVILO POČENIH NOHTOV

Nesreča se občasno tudi zgodi, zato je Hard gel odličen tudi pri popravljanju počenega nohta, odlomljenega roba oz. dela konice ipd. V tem primeru po pripravi nohta vedno najprej nanesemo base coat podlak. Tokrat ga nanesemo nekoliko neenakomerno, da površina nohta ni gladka, saj na nekoliko bolj grobi površini materijal zdrži dlje. 

Nato šablono namestite na prst.

Bluesky Gradilni gel lak podaljševanje na šablono

Najprej nanesemo Hard gel na mesto, kjer ni nohta oz, kjer je počen. Ni potrebno biti zelo natančni, noht bomo oblikovali kasneje. Posušimo pod 24W UV LED lučko 1 minuto. Prvi nanos je bil namenjen samo dopolnitvi manjkajočega naravnega nohta. Sledita še dva nanosa Hard gela na celotno površino nohta.

Nanesemo Hard gel, tokrat čez celotno površino nohta, ter posušimo pod lučko 1 minuto v 24W UV LED lučki.

Po želji lahko sedaj že odstranimo šablono s prsta, ni pa nujno. Nato ponovno nanesemo Hard gel, najprej v tanki plast na celotno površino nohta, nato ponovno zajamemo Hard gel iz stekleniče (ne posušimo) ter ga v debelejši plast nanesemo oz. zgradimo obliko nohta. Čopič hard gela premikamo »desno-levo« pri tem noht postopoma gradimo in se pomikamo proti dnu oz. konici nohta.

Nato z liner čopičem oblikujemo perfektno obliko nohta. Nohte posušimo pod lučko.

Noht nato očistitmo s cleanerjem, da odstranimo mastno disperzijsko plast z nohta, zato ker bomo nohte s pilo oblikovali v končno obliko. Zadostuje uporaba nekoliko bolj gladke pile, grobosti 180.

popravljen noht z gradilnim gel lakom

Na zgornji sliki je viden popravljen noht s Hard gelom.

Če želite nevpadljiv naravni videz nohtov, lahko čez Hard gel nanesete samo še top coat nadlak. Sicer, sedaj nanesemo še barvni gel lak v dveh plasteh, kjer vsako plast posebej posušimo pod lučko, zaključimo s top coat.

Odlična lastnost Bluesky top coat nadlaka je tudi ta, da ko zaklučujemo manikuro in opazimo, da morda noht na določenem delu nima tako lepe enakomerne oblike, kot bi si jo želeli - v tem primeru lahko manjše napake še vedno popravite »zliverlirate« z Bluesky top coat-om. Npr. izpolnite, če je morda manjša udolbinica, nato nohte posušite pod lučko.

Komentiraj