KAJ SO GEL NOHTI IN ZAKAJ SO TAKO PRILJUBLJENI?

Podaljševanje nohtov z gradilnim gelom je že zelo poznana oblika podaljševanja nohtov in veliko posameznic in salonov še vedno prisega na to obliko podaljševanja. Bluesky Builder oz. gradilni gel je v osnovi namenjen za podaljševanje gel nohtov. Ima nekoliko gostejšo »medeno« strukturo, zato je z materialom enostavneje manipulirati in graditi noht in ustvarjanje trdnih in vzdržljivih gel nohtov. Masa gradilnega gela je v primerjavi s Hard gelom bolj trdna, gosta in vzdržljiva zato Gradilni gel uporabljamo tako za krajše kot tudi za daljše podaljševanje nohtov na šablono. Hkrati pa je masa gradilnega gela manj trdna kot Gum gel.

Bluesky gradilne gele enostavno zajamemo iz posodice, saj gradilni geli niso vodeni, zato se gel s čopiča ne bo zlival ali kapljal ampak tudi če ga zajamemo in čopič obrnemo narobe, bo še vedno gel ostal na čopiču.

Gradilne gele lahko uporabljamo za:

  • okrepitev naravnih nohtov,
  • za kratko in dolgo podaljševanje nohtov na šablono,
  • gele lahko uporabljamo tudi v kombinaciji z nail art dekorativnim materialom,…
Bluesky gradilni geli so samo-izravnalni kar omogoča enostavno manipuliranje z materialom, zato ga lažje oblikujemo v želeno obliko. Posledično porabimo manj časa za oblikovanje gelnih nohtov oz. piljenje končne oblike nohta, zato so priljubljeni tako med začetniki kot tudi v profesionalnih salonih.

Kljub temu, da je masa gradilnega gela trdna, kar omogoča dolgo obstojnost manikire, ga kljub trdnosti enostavno pilimo in oblikujemo v želeno obliko. Preden pričnemo s piljenjem in oblikovanjem gela, mora le-ta biti popolnoma posušen (pod 24W UV LED lučko ga sušimo 1 minuto). Pred pričetkom piljenja očistimo disperzijsko (mastno) plast s cleanerjem.

Prednost Bluesky gradilnih gelov je tudi, da ko nohte pilimo, prah ni povsod v zraku ampak pade na površino mize.

Gradilne gela z nohtov odstranimo s pilo, brusilnikom in ker je »soak off«, ga lahko odstranimo tudi z gel lak odstranjevalcem. Ker je masa Gradilnega gela trdna in trpežna, je tudi odstranjevanje z gel lak odstranjevalcem daljše (15-20min), zato se priporoča, da s pilo odstranimo top coat /nadlak, barvni gel lak, ter preostali gel zavijemo v srebrno folijo oz. vato prepojeno z gel lak odstranjevalcem.

DODATNE PREDNOSTI GRADILNIH GELOV

Generacije gelov se z leti nadgrajujejo in izboljšujejo, zato so ti vedno bolj zdravi za naravne nohte, hkrati pa bolj trdni in vzdržljivi:

  • VSI Bluesky izdelki so 7-FREE (brez 7 toksičnih sestavin, ki so pogosto v kozmetičnih izdelkih: Dibutyl Phthalate (DBP), Formaldehyde, Toluene, Formaldehyde Resin, Camphor, Ethyl Tosylamide in Andxylene).
  • NOBEDEN od Bluesky izdelkov ni testiran na živalih,
  • VSI Bluesky izdelki so veganski, kar pomeni, da ne vsebujejo sestavin živalskega izvora.

Sedaj lahko izbirate že med 11 različnimi odtenki gradilnega gela. Na voljo je tudi Gradilni gel začetni set.

Gradilni gel na nohtih zdrži 3 tedne in več. Strankam, ki imajo zdrave in so navajene na daljše nohte, ki nimajo rok veliko v vodi in čistilih zaradi poklica, lahko zdržijo tudi do 5 tednov. Je pa redna korektura vsaj po 4 tednih priporočljiva tudi zaradi narastka in vzdrževanja zdravih nohtov.

KOMBINACIJA BUILDER GRADILNEGA GELA IN HARD GELA

Primer: Stranki podaljšamo nohte z Gradilnim gelom, nato pride na korekturo čez 4 tedne kjer, ji lahko odstranimo le top coat in barvni gel lak, pripravimo noht, nato pa narastek zapolnimo s Hard gelom. S pilo oblikujemo noht, da ni vidnega prehoda, nato čez nanesemo barvni gel lak, nail art material, ipd. ter top coat.

KORAK ZA KORAKOM: POSTOPEK NANAŠANJA GELA NA NOHTE

  1. Umijemo in razkužimo roke.
  2. Potisnemo obnohtno kožico s potiskačem.
  3. Po potrebi s škarjami ali temu primernimi brusilnimi nastavki odstranimo odmrle dele obnohtne kože.
  4. Z blok pilo grobosti 100/180 spoliramo naravne nohte, kjer odstranimo sijaj z nohtov (nohti postanejo mat). Pri nohtih, ki imajo veliko naravnih olj na površini in materiali ne zdržijo toliko, kot bi si želeli, jih lahko nežno popilimo s pilo grobosti 100/180 – pri tem naravnega nohta nikoli ne tanjšamo ampak, odstranimo samo naravna olja s površine nohta ter nohte s pilo po potrebi oblikujemo.
  5. S čopičem za brisanje prahu nohte očistimo.
  6. Nohte očistimo nohte še s cleanerjem.
  7. Na celotno površino nohta nanesemo Primer v tanki plasti, ki naredi močno vez med naravnim nohtom in nadalje nanesenimi materijali. Primerja ne sušimo pod lučko, počakamo cca. 30sekund, da se posuši na zraku.
  8. Nanesemo Bluesky base coat /podlak v tanki plasti, saj ta še dodatno podaljša obstojnost gradilnega gela na nohtih. Pri nanosu, ga lahko nanesemo nekoliko neenakomerno oz. s čopičem podlaka namenoma ne nanašamo enakomerno ampak tako, da ostane nekoliko groba oz. ne gladka površina, saj to še dodatno podaljša obstojnost gela (geli so na grobi površini bolj obstojni kot na gladki). V 24W lučki posušimo podlak 30 sekund.
  9. Sedaj bomo na prste namestili šablono. Odlepimo krog ter ga zalepimo na notranjo stran šab
  10. Med prsti oblikuemo šablono, da ima lepo obliko še preden jo namestimo na prst. Nato šablono namestimo.
  11. Builder gel 2_namestitev sabloneBuilder gel 3_namestitev sablone
  12. S čopičem za gel zajamemo gradilni gel iz posodice ter ga namestimo na konico nohta. V tanjši plasti ga nanesemo čez celotno površino nohta in noht podaljšamo ter oblikujemo v želeno obliko na šabloni. Pomembno je, da sta naravni noht in podaljšani del nohta dobro povezana. Prva plast gradilnega gela je nanesena v tanki plasti. Posušimo pod 24W UV LED lučko za 30 sekund.
  13. S čopičem za gel zajamemo gradilni gel ponovno, ter ga v nekoliko debelejši plasti razporedimo na celotno površino nohta (naravni noht + podaljšani del).Nohte, ki jih podaljšujemo moremo okrepiti, zato je pomembno da zgradimo apex. Na točki apexa posledično nanesemo največ materiala. Apex je prava tretjina nohta (pri obnohtni kožici), ko gledamo površino celotnega nohta. V primeru daljšega podaljševanja nohtov, bo cona apexa daljša. Ne priporočamo daljšega podaljševanja od enkratne dolžine nohtne plošče. Nohte posušimo za 30 sekund.
  14. S kleščami za pinčanje naredimo lepo C-linijo nohta (ta korak ni obvezen).
  15. Ostranimo šablono s prsta.
  16. Preverimo obliko nohta. Če z obliko nismo popolnoma zadovoljni, lahko Gradilni gel nanesemo ponovno izključno za namene oblikovanja popolne oblike. Posušimo pod lučko.
  17. Pazimo tudi, da mase ne nanesemo preveč na debelo, saj noht ne bo imel pravilne oblike in če je preveč materiala na nohtih, je tudi to eden izmed razlogov, da nohti ne zdržijo dovolj dolgo. Gradilni gel je samo-izravnalen, zato si lahko pri delu pomagamo tako, da roko obrnemo navzdol, takrat se bo gel izravnal tako, da bo na najnižji točki največ gela, kar bo poenostavilo oblikovanje gel nohtov.
  18.  Če ste še začetnica in se še nimate dovolj prakse z grajenjem gel nohtov, si lahko tudi pomagate tako, da gel nanesete v več tanjših plasteh namesto v eni debelejši. Ta postopek sicer traja dlje.
  19. Nohte posušimo pod lučko 1 minuto. Če nanesemo samo tanko plast gela, zadostuje 30 sekund sušenja.
  20. Gel nohte očistimo s cleanerjem, da odstranimo disperzijsko (mastno) plast z nohta, nato s pilo 100 /180 oblikujemo končno obliko gel nohta.
  21. Uporabimo blok pilo 100 180 da zgladimo površino nohta.
  22. Nanesemo barvni gel lak v dveh plasteh, ter vsako plast posebej posušimo pod lučko. V tem koraku lahko nanesete tudi različni nail art material za dekoracijo nohtov (bleščice, nalepke, pigmente, okrasne kamenčke, itd).
  23. Nanesemo top coat in posušimo pod lučko. Če ste uporabili klasični Top coat/nadlak, disperzijsko/mastno plast očistite s cleanerjem. Če ste uporabili NO WIPE Top coat, nohtov NE ČISTITE.

UTRJEVANJE NARAVNIH NOHTOV Z GRADILNIM GELOM BREZ PODALJŠEVANJA

Gradilni gel ni namenjen samo za podaljševanje, ampak tudi utrjevanju naravnih nohtov, pri tem seveda ne potrebujemo šablone za podaljševanje. To pride v poštev npr. kadar ima stranka svoje nohte že dovolj dolge, vendar je noht ploščat, zato lahko z gradilnim gelom oblikujemo lepo obliko nohta. Manikura z dodatno utrjenimi nohti (s Hard gelom, gradilnim gelom ali gum gelom) zdrži dlje, zato je ta postopek zelo uporabljen v kombinaciji z gel laki pri strankah, ki jim nohti ne zdržijo toliko, kot bi si želele.

  1. Umijemo in razkužimo roke.
  2. Potisnemo obnohno kožico s potiskačem.
  3. Po potrebi s škarjami ali temu primernimi brusilnimi nastavki odstranimo odmrle dele obnohtne kože.
  4. Z blok pilo grobosti 100/180 spoliramo naravne nohte, kjer odstranimo sijaj z nohtov (nohti postanejo mat). Pri nohtih, ki imajo veliko naravnih olj na površini in materiali ne zdržijo toliko, kot bi si želeli, jih lahko nežno popilimo s pilo grobosti 100/180 – pri tem naravnega nohta nikoli ne tanjšamo ampak, odstranimo samo naravna olja s površine nohta ter nohte s pilo po potrebi oblikujemo.
  5. S čopičem za brisanje prahu nohte očistimo.
  6. Nohte očistimo še s cleanerjem.
  7. Na celotno površino nohta nanesemo Primer v tanki plasti, ki naredi močno vez med naravnim nohtom in nadalje nanesenimi materijali. Primerja ne sušimo pod lučko, počakamo cca. 30sekund, da se posuši na zraku.
  8. Nanesemo Bluesky base coat /podlak v tanki plasti, saj ta še dodatno podaljša obstojnost gradilnega gela na nohtih. Pri nanosu, ga lahko nanesemo nekoliko neenakomerno oz. s čopičem podlaka namenoma ne nanašamo enakomerno ampak tako, da ostane nekoliko groba oz. ne gladka površina, saj to še dodatno podaljša obstojnost gela (geli so na grobi površini še bolj obstojni kot na gladki). V 24W lučki posušimo podlak 30 sekund.
  9. Nanesemo gradilni gel čez celotno površino nohta v eni tanki plasti. Nato zajamemo eno kroglico gela in jo nanesemo na apex (prvo tretjino nohta, kot je prikazano na spodnji sliki). Gel s čopičem najprej premaknemo proti obnohtni koži (pri tem seveda pazimo, da se gel ne dotika kože okoli nohtov). Nato s čopičem gel razporedimo čez celotno površino nohta s tem da pazimo, da največ materiala ostane na predelu apexa. Če kadarkoli med delom nastane mehurček v gelu, ga vedno odstranimo (npr. z nail art tankim čopičem ali leseno manikirno palčko) pred sušenjem pod lučko. Kožo okoli nohtov pa po potrebi očistimo z leseno manikirno palčko ali blazinico, da odstranimo morebiten gel s kože. Tudi v tem primeru si pri ustvarjanju oblike nohta lahko pomagamo tako, da roko obrnemo in počakamo nekaj sekund da se gel samo-zlivelira. Nohte pregledamo iz vseh smeri, da smo z obliko zadovoljni, nato jih posušimo pod lučko za 1 minuto v 24W LED lučki.
  10. Gel nohte očistimo s cleanerjem, da odstranimo disperzijsko (mastno) plast.
  11. Nato s pilo 100 /180 oblikujemo končno obliko gel nohta.
  12. Uporabimo blok pilo 100 180 da zgladimo površino nohta.
  13. Nanesemo barvni gel lak v dveh plasteh, ter vsako plast posebej posušimo pod lučko. V tem koraku lahko nanesete tudi različni nail art material za dekoracijo nohtov (bleščice, nalepke, pigmente, okrasne kamenčke, itd).
  14. Nanesemo top coat in posušimo pod lučko. Če ste uporabili klasični Top coat/nadlak, disperzijsko/mastno plast očistite s cleanerjem. Če ste uporabili NO WIPE Top coat, nohtov NE ČISTITE.

NASVET ZA ZAČETNIKE

Če nohti pečejo, po nanesenem gelu je za to lahko več razlogov:

  • Ali je noht preveč popiljen, stanjšan
  • Nohti so poškodovani in tanki
  • Ali je bilo na noht gel nanesen v predebeli plasti
Če se vam ali vaši stranki to zgodi, takoj ko začutite pekoč občutek vzamete roke iz lučke. Počakate 5-10 sekund pred prižgano lučko in nohte počasi premikate nazaj v lučko.

Kadar nohte delamo sebi, je priporočljivo da nanašate gradilni gel vsak noht posebej in sproti sušite pod lučko.

DODATNI NASVETI ZA PORFESIONALNE SALONE

Z gradilnim gelom je možno podaljšati nohte tudi z »dual form« konicami, ki so sicer namenjene za Gum gel, vendar to priporočamo le profesionalnim salonom, ki imajo veliko izkušenj z gradilnim gelom in Gum gelom. Za začetnike gradilni gel v kombinaciji s konicami za gum gel ne priporočamo.

Če imate prakso z gradilnimi geli in obliko nohta hitro oblikujete, ni potrebno za vsak noht čakati celo minuto, ampak le nekaj sekund da bo gel fiksen. Če ste z drugo roko zaključili ni potrebno čakati celo minuto, saj boste roko ponovno dali v lučko po oblikovanju naslednjega nohta. Celotni čas sušenja da se gel popolnoma strdi je 1 minuto oz. prednost gradilnega gela je, da se lahko posuši »po delih«, ni potrebno da vsakič sušite 60 sekund vsak noht. Važno je, da kot zadnji korak posušite vse nohta za 1 minuto, zato da bo noht, ki ste ga na zadnje oblikovali popolnoma posušen.

Komentiraj